Ziraat Bankası'ndan TOKİ 50 Bin Konut Başvurusu Nasıl Yapılır?

14/03/2019

Ziraat Bankası Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) 50 bin sosyal konut projesi başvuruları için nasıl yapılır? Başvurudan konut teslimine kadar neler yapılmalıdır?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile yapılan protokol kapsamında Ziraat Bankası arasında yapılan protokol kapsamında, Ziraat Bankası TOKİ projelerinin başvuru aşamasından tapu teslimine kadar olan bu süreçte; başvuru toplama, konut satış, konut teslim, konut ve DASK sigortası, devir, konut kredisi taksit tahsilâtı, borç kapama ve tapu teslimi işlemlerinde aracılık hizmeti veriyor.

TOKİ'nin Ziraat Bankası aracılığıyla açık satışı duyurulan projelerden konut / iş yeri satın alınmak istendiğinde TOKİ'nin internet sitesinden şartları öğrenilebiliyor. Ziraat Bankası aracılığıyla açık satışı duyurulan projelerden konut/işyeri satın almak için, belirtilen şartların taşınması hâlinde, en yakın Ziraat Bankası şubesine T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı ile müracaat edilmesi yeterli oluyor.

TOKİ Konutlarına Başvuru Nasıl Yapılır?

Satın almak istediğiniz konut / iş yerini TOKİ'nin web sitesinden veya proje mahallinden belirlenip projenin bulunduğu şehirde Ziraat Bankası şubelerinden birine gidilmesi gerekiyor.

Şubelerde işlemler vadesiz hesap üzerinden yapıldığı için, mevcut hesap olmaması durumunda vadesiz hesabı açılıyor; peşinat bedeli, vergi ve komisyon tutarı; vadesiz hesaba yatırılıp gayrimenkul satış işlemi, çok kısa bir sürede gerçekleştiriliyor.

Konutlar Nasıl Teslim Alınır?

TOKİ'den satın alınmış olunan gayrimenkulün teslimatı için projenin temerküzü olan Ziraat Bankası şubesinden;

Konutun KDV'sinin yatırılması, KDV faturası, KDV ödeme dekontu ve Gayrimenkul Satış Sözleşmesi fotokopisi ile şantiyeye gidilmesi gerekiyor.

Konut Kredisi Taksitleri Nasıl Ödenir?

Vadesiz hesapta bakiye yeterli olduğu sürece taksitler otomatik olarak tahsil ediliyor. Taksit tutarını T.C. kimlik veya hesap numarası ile tüm Ziraat Bankası şubelerinden de yatırılabiliyor.

Kaynak: KrediPazarı