Ziraat Bankası'nın TOKİ Konut Satışlarında Verdiği Hizmetler

13/08/2014

Ziraat Bankası, TOKİ ile yapılan protokol kapsamında müşterilere, TOKİ projelerinin başvuru aşamasından tapu teslimine kadar olan bu süreçte; başvuru toplama, konut satış, konut teslim, konut ve DASK sigortası, devir, taksit tahsilâtı, borç kapama ve tapu teslimi işlemlerinde aracılık hizmeti veriyor.

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ); ülke genelinde alt ve orta gelir grubuna yönelik konutları, gerekli hizmet birimlerini ve altyapılarını, modern kentleşmenin tüm unsurlarını kapsayan bir anlayışla tamamlayarak sunmayı amaçlıyor.

Ziraat Bankası TOKİ Konut Satışlarında Hangi Hizmetleri Veriyor?

Ziraat Bankası, TOKİ ile yapılan protokol kapsamında müşterilere, TOKİ projelerinin başvuru aşamasından tapu teslimine kadar olan bu süreçte; başvuru toplama, konut satış, konut teslim, konut ve DASK sigortası, devir, taksit tahsilâtı, borç kapama ve tapu teslimi işlemlerinde aracılık hizmeti veriyor. TOKİ'nin internet sitesi www.toki.gov.tr 'de Ziraat Bankası aracılığıyla açık satışı duyurulan projelerden konut/işyeri satın almak istenildiğinde, belirtilen şartların taşınması halinde, en yakın Ziraat Bankası şubesine T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı ile müracaat etmek yeterli oluyor.

TOKİ'den Konut Satın Almak için Ziraat Bankası'na Nasıl Başvuru Yapılır?

Satın almak istenilen konut ve işyeri TOKİ’nin web sitesinden veya proje mahallinden belirlenerek en yakın Ziraat Bankası şubesine gidilir. Şubeleride işlemler vadesiz hesap üzerinden yapıldığından, hesap yoksa vadesiz hesap açılır; peşinat bedeli, vergi ve komisyon tutarı; vadesiz hesabınıza yatırılıp gayrimenkul satış işlemi, çok kısa bir sürede gerçekleştirilir.

Vekâletnamede Neler Yer Almalı?

Vekâletname ile işlem yapmak istenildiğinde, noter kanalıyla düzenlenecek vekâletnamede aşağıdaki hususların bulunması gerekmektedir:

-TOKİ Başkanlığınca satışa sunulan konutlardan satın almak üzere başvuruda bulunma,

-Konut seçme,

-Gayrimenkul satış sözleşmesi imzalama,

-Satın almış olduğum konutun peşinatını ödeme ve borçlanma,

-Taksitlerini yatırma,

-Konutu teslim alma,

-Damga Vergisi, KDV, banka komisyonu ve diğer masrafları yatırma,

-Konut seçim, konut teslim tutanağı, konut tespit föyünü ve bu husustaki tüm evrakları imzalama.

TOKİ Konutu veya İşyeni Nasıl Teslim Alınır?

TOKİ’den satın alınan gayrimenkulün teslimatı için projenin temerküzü olan şubeden;

-Konutun KDV’sinin yatırılması,

-KDV faturası, KDV ödeme dekontu ve Gayrimenkul Satış Sözleşmesi fotokopisi ile şantiyeye gidilmesi
gerekmekte...

TOKİ Taksitleri Nereye Ödenir?

TOKİ'den konut alan müşterinin vadesiz hesabında bakiye yeterli olduğu sürece taksitler otomatik olarak tahsil edilmekte. Taksit tutarı, T.C.kimlik veya hesap numarasıyla tüm şubelerden öğrenebiliyor ve yatırılabiliyor.

TOKİ Taksitleri İnternet Üzerinden Ödenebilir mi?

İkamet ettiği şehir dışındaki başka bir şehirden TOKİ konutu satın alan bir kişi, internet hesabına "TOKİ İşlemleri" tanımlamasını yaptırarak internet hesabı üzerinden havale yoluyla Ziraat Bankası TOKİ konut ödemesi yapabilir.

Kaynak: Emlak Kulisi