Ziraat Bankası Konut Kredisi Hesaplama

25/06/2019

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları ne kadar? Ziraat Bankası’ndan konut kredisi hesaplama yapılırsa konut kredisi taksitleri ne kadar olur?

Ziraat Bankası standart konut kredisi faiz oranları için bankalar arasında en düşük konut kredisi faiz oranlarını kullandırıyor. Ziraat Bankası konut kredisi ürünü için en fazla 10 yıl vadeye kadar kredi kullandırımı yaparken 100.000 TL’ ye kadar kullandırımlar için %1.55 konut kredisi faiz oranı sunuyor. Banka 500.000 TL’ ye kadar konut kredisi için ise %1.65 faiz oranı ile konut kredisi sağlıyor.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Hesaplama

Ziraat Bankası'ndan 200.000 TL tutarda 10 yıl vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksit ödemeleri 3.800 TL oluyor. KRedinin toplam geri ödemesi ise 460.000 TL’ ye karşılık geliyor.

Ziraat Bankası geçtiğimiz hafta yüksek faiz oranları nedeniyle konut ihtiyacını ertelemek zorunda kalan vatandaşlar için büyük bir kampanya başlattı. Kampanyaya VakıfBank ve HalkBank'ın da katılımı ile kamu bankalarının ortak kampanyası haline geldi.

Enflasyon Endeksli Konut Kredisi Faiz Oranı Hesaplama

Güncel olarak TÜFE üzerinden banka kar marjı konularak Haziran ayında hesaplanan konut kredisi faiz oranı %1.75. Konut kredisinin şu an alınması halinde 10 yıl vadede 100.000 TL konut kredisi hesaplama için aylık taksitleri 2000 TL oluyor. Enflasyon endeksli konut kredisinin şu an için faiz oranları kamu bankalarının standart konut kredisi faiz oranlarının üzerinde olsa da ilerleyen aylarda enflasyona bağlı olarak çok daha hızlı düşmesi bekleniyor.

Kaynak: KrediPazarı