Ziraat Yeşil Ev Konut Kredisi

04/12/2018

Ziraat Bankası enerji verimliliği yüksek konut sayısını arttırmak amacıyla, Enerji Kimlik Belgesi bulunan konutlara özel avantajlı konut kredisi kullandırıyor. Ziraat Bankası’nın Yeşil Ev Konut Kredisi ürününü KrediPazari.com araştırdı.

Ziraat Bankası Enerji Verimlilik Belgesi (EKB) bulunan ve enerji performansı A ve B sınıfı olan konutların finansmanı kapsamında kampanyalı Yeşil Evim Konut Kredisini kullandırıyor. 120 ay vadeye kadar kullanılabilen konut kredisi ürünü konutun ekspertiz değerinin %80’ine kadar alınabiliyor. Ziraat Bankası kredi kapsamında gayrimenkul üzerine zorunlu ipotek tesis ediyor ve gerekli görülmesi halinde ek teminat talep edebiliyor.

Gerekli Belgeler

Başvuru Formu,

Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport fotokopisi,

Çalışma durumunuza göre gelir belgesi,

Serbest Meslek Mensupları için, bağlı oldukları meslek kuruluşundan alınan üyelik belgesi fotokopisi,

Tüzel kişiliklerin ortağı olan kişilerden ortağı olduğunuz şirkete ait ana sözleşmenin yayımlandığı ticaret sicil gazetesi/gazeteleri fotokopisi,

Satın alınmak istenen konutun tapu belgesi fotokopisi,

Şubece talep edilebilecek diğer belgeler

Yeşil Ev Konut Kredisi Faizleri

Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisi ürünü kapsamında en fazla 120 ay vadeli olarak 100 bin TL ye kadar olan konut kredilerinde %1.98 faiz oranı uygularken 100 - 500 bin TL arasında konut kredilerinde %2.09 konut kredisi faiz oranı kullandırıyor.

Yeşil Ev Konut Kredisi Hesaplama

Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisi kapsamında 100 bin TL tutarda 120 ay vadeli konut kredisi hesaplama uygulandığında aylık ödemeler 2 bin 188 TL oluyor. Vade sonunda geri ödenen toplam miktar ise 262 bin 500 TL ye karşılık geliyor.

Kaynak: KrediPazarı