Ziraat’ten Banka Gayrimenkulü Konut Fırsatları

03/01/2019

Ziraat Bankası kendi gayrimenkulü konut alımlarında konut kredisi kullandırırken krediye ek uygulanan ekspertiz ve kredi tahsis ücretleri gibi masraflardan muaf tutuyor.

Ziraat Bankası bankanın gayrimenkulü olan konutların satışında özel avantajlarla konut kredisi kullandırıyor. Ziraat Bankası kendi mülkü konut satışlarında kullandırdığı konut kredisi için krediye ek uygulanan masrafların birçoğunu uygulamıyor.

Ziraat Gayrimenkulü Konut Faizleri

Ziraat Bankası kendi gayrimenkulü olan konutların satışında kullandırdığı konut kredisi için 120 ay vade ve 100 bin TL’ ye kadar %1.98 100-500 bin arası konut kredileri için ise %2.09 faiz oranı kullandırıyor.

Ziraat Bankası mülkü konutlar için 100 bin TL 120 ay vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık ödemeleri 2 bin TL olurken toplam geri ödeme tutarı 262 bin TL’ye denk geliyor.

Ziraat Gayrimenkulü Konut için Krediye Ek Masraflar

Ziraat Bankası kendi gayrimenkulü konutların satışlarında kullandırdığı konut kredileri için ekspertiz ücreti ve kredinin %0.5’i tutarında uygulanan kredi tahsis ücretini almıyor. Krediye ek konut ve hayat sigortası yapılması durumunda her ikisi içinde ortalama 280 TL sigorta bedeli 130 TL ipotek tesis bedeli ve ortalama 50 TL DASK bedeli talep ediyor.

Kaynak: KrediPazarı