Ziraat’ten İlk Yıl Anapara Ödemesiz Konut Kredisi

30/11/2018

Ziraat Bankası konut kredisi ürünleri kapsamında düşük konut kredisi faiz oranlarının yanında farklı bütçelere uygun farklı ödeme seçenekleri de sunuyor. Ziraat Bankasından konut kredisi kullanarak ilk bir yıl boyunca anapara ödemesiz sadece faizleri ödemelerini yapmak mümkün.

Ziraat Bankası İlk Yıl Sadece Faiz Ödemeli Konut Kredisi ürünü dahilinde kredinin ilk 12 aylık vade döneminde anapara ödemesiz sadece faizlerini ödemek koşulu ile kredi kullandırıyor.

Ziraat Bankası kampanyalı ürünü kapsamında 120 aya kadar vade imkânı ile konutun ekspertiz değerinin %80’ine kadar kredi kullandırıyor. Ayrıca İlk yılın taksitlerinde anapara ödemesi talep etmiyor. Krediye konu gayrimenkul üzerine kredi ürünü dahilinde zorunlu ipotek tesis ediyor. Gerekli görülmesi hâlinde ek ​teminat da talep edilebiliyor. Bunlara ek olarak kredi vadesi boyunca hayat, konut ve zorunlu deprem sigortası da zorunlu olarak yapılıyor.

Gerekli Belgeler

Başvuru Formu, Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport fotokopisi,

Çalışma durumunuza göre gelir belgesi,

Serbest Meslek Mensupları için, bağlı oldukları meslek kuruluşundan alınan üyelik belgesi fotokopisi, Tüzel kişiliklerin ortağı olan kişilerden ortağı olduğunuz şirkete ait ana sözleşmenin yayımlandığı ticaret sicil gazetesi/gazeteleri fotokopisi,

Satın alınmak istenen konutun tapu belgesi fotokopisi,

Şubece talep edilebilecek diğer belgeler

İlk Yıl Sadece Faiz Ödemeli Konut Kredisi Hesaplama

Ziraat Bankası İlk Yıl Sadece Faiz Ödemeli Konut Kredisi ürünü kapsamında diğer konut kredisi ürünlerinde olduğu gibi 100 bin TL ye kadar %1.98 faiz oranı uyguluyor. Ziraat Bankasından 100 TL tutarda 120 ay vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında aylık ödemeler 2 bin 188 TL olurken, toplam geri ödeme miktarı 262 bin 560 TL oluyor.

İlk Yıl Sadece Faiz Ödemeli Konut Kredisi ürünü kapsamında 12 ay boyunca sadece faiz ödemeleri yapılacak olup kredi ödemeleri aylık olarak bin 354 TL ye, 12 aylık dönem boyunca yapılan toplam ödemeler ise 16 bin 256 TL karşılık geliyor.

Kaynak: KrediPazarı