Akbank ile Adana Sanayi Odası Arasında KOBİ'lere Özel Protokol İmzalandı

08/01/2013

Akbank'ın dünyadaki ve Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri müşterileriyle paylaşmak amacıyla düzenlediği 'Akbank Sizin İçin Buluşmaları'nın 21'incisi Adana'da yapıldı.

Akbank'ın dünyadaki ve Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri müşterileriyle paylaşmak amacıyla düzenlediği 'Akbank Sizin İçin Buluşmaları'nın 21'incisi Adana'da yapıldı.

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer ile Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil'in ev sahipliğindeki etkinlik, Adana ve çevre illerden çok sayıda sanayici ve işadamını buluşturdu. Etkinlik kapsamında ayrıca Akbank ve Adana Sanayi Odası (ADASO) arasında bir protokol de imzalandı. Protokol, KOBİ'lerin yeni koşullara göre değişen ihtiyaçlarına yönelik özel ürün, hizmet ve çözümler içeriyor.

Adana İle Özel Bağ

Protokol imza töreni ve toplantıda konuşan Suzan Sabancı Dinçer, Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek için yatırımlarını artırması gerektiğine dikkat çekerek, "Ekonomimizin ve reel sektörümüzün daha da büyük atılımlar yapmasına ve ülkemizin sürdürülebilir büyüme performansını artırmaya destek olmak için başta küçük ve orta ölçekli firmalarımız olmak üzere, özel sektör ve kamu kesimine yenilikçi ürünlerimiz ile finansman kaynağı sağlamayı sürdürüyoruz" dedi.

Akbank'ın geçen Nisan ayından itibaren yürütmekte olduğu tasarruf seferberliği ile, özellikle Adana gibi ticaret ve sanayide hızla gelişen bölgelerdeki yatırımları desteklemek için kaynak yarattığını vurgulayan Suzan Sabancı Dinçer "Adana, bankamızın isminin ilk harfini veren ilimiz. Akbank olarak kurulduğumuz, ilk şubemizi açtığımız şehir. Bu sebeple Adana'yla ayrı bir bağımız var. Türkiye'nin gelişmiş sanayi kentlerinden biri olan, güçlü ekonomisiyle dikkat çeken Adana'nın yeni yatırımları ve yapacağı atılımlarla ülkemizin 2023 hedefinde önemli bir rol oynayacağına eminim. Akbank olarak Adana'nın yüksek potansiyelinin ve ülke ekonomisindeki yerinin farkındayız. Önümüzdeki dönemde bu gelişim sürecinde daha fazla yer almak istiyoruz" diye konuştu.

Rekabetçiliğimizi Arttırmalıyız

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil de Türkiye'nin, dünya ekonomisinde bulunduğu yerin çok üstünde bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Binbaşgil, Türkiye'nin özellikle yüksek mali disiplin, düşük borçluluk oranları ve sağlam bankacılık sektörüyle diğer birçok gelişmiş ülkeden ayrıştığına dikkat çekti. Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi hedefine vurgu yapan Hakan Binbaşgil "Bu vizyonu el ele vererek, tüm illerimizin ve ilçelerimizin katkısıyla gerçekleştirebiliriz. Bu amaca daha hızlı ulaşmak için illerimizin ve ilçelerimizin rekabetçiliğini, sanayileşme oranını, üretim, istihdam ve ihracat potansiyellerini daha da artırmalıyız" dedi.

Adana'nın Türkiye'nin milli gelirine en yüksek katkı sağlayan 10 ilden biri olduğunu vurgulayan Hakan Binbaşgil, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Adana 1948'de kurulduğumuz yer. İlimiz bu özelliği ile de bizim için ayrı bir öneme sahip. Bölgesinin önemli bir tarım, sanayi ve ticaret merkezi. Ülkemizin tarımsal üretiminin yaklaşık yüzde 8'ini sağlıyor. Ayrıca Irak ve Hazar bölgesi petrollerinin dünya pazarlarına çıkış noktası. Yıllık yaklaşık 100 milyon ton petrol sevkiyatı Adana'dan gerçekleşiyor. Akbank olarak Adana'nın yüksek potansiyelinin ve ülke ekonomisindeki yerinin farkındayız. Akbank da Adana gibi Türkiye'nin büyümesine katkıya hazır."

Akbank'ı Arkanızda Hissedebilrsiniz

Adana'nın yeni projeler ve yatırımlarla daha da modernleşmeye, zenginleşmeye devam ettiğinin altını çizen Binbaşgil "Kasım itibarıyla ildeki kredi hacmimiz yaklaşık 1.9 milyar liraya, mevduat toplamımız ise yaklaşık 1.7 milyar liraya ulaştı. Adana'nın dış ticaretinin finansmanındaki hacmimiz de 500 milyon dolara yükseldi. Ancak Akbank olarak Adana'nın daha da büyümesi için desteğimizi artırmak istiyoruz" dedi.

Akbank'ın Adana'daki 500 bine yakın müşterisine Çukurova Bölge Müdürlüğü, 27 şube ve 130 ATM'nin yanı sıra 350 civarındaki Akbanklı ile hizmet verdiğini kaydeden Hakan Binbaşgil, "Akbank, Adana'ya yatırım yapmaya devam ediyor, edecek. Adana'nın gelişmesinde daha fazla yer almak istiyoruz. Akbank'ı arkanızda hissedebilirsiniz" diye konuştu.

Akbank ile Adaso Protokolü

Akbank'ın ADASO ile imzaladığı protokol çerçevesinde, oda üyelerine dış ticaretin finansmanı, yatırım kredisi, işletme sermayesi, ticari gayrimenkul kredileri, taksitli ticari krediler, gayrinakdi krediler, ülke kredileri ve avantajlı fonlar sunuluyor. Anlaşma, firmalara ihracatın ve ithalatın finansmanı amacıyla krediler, orta-uzun vadeli yatırım kredileri, işletme sermayesi amaçlı işlek (rotatif) ve spot kredi, yenilenebilir enerji, enerji verimliliği yatırımları ve enerji tüketimini azaltan faaliyetler ile işletme sermayesi ve diğer yatırımların finansmanı için uluslararası kaynaklardan sağlanan fonları da içeriyor. Ek olarak, protokol çerçevesinde, işyeri kredisi, işyeri yenileme-bitirme kredisi, ticari arsa alım kredisi, taksitli ticari krediler, gayrinakdi krediler, ülke kredileri ve KOBİ destek paketi de avantajlı koşullarda kullanılabiliyor.

Kaynak: Gerçek Gündem