Denizbank Yatırımcılara Avantajlı Faiz Oranı Sunuyor

29/11/2012

Denizbank MevduatFON ile mevduatının yüzde 15'i kadar yatırım fonu alan müşterilerine avantajlı faiz oranları sunuyor

DenizBank'ta Küçük Birikimler

50 TL'den başlayan küçük tutarlarla birikim yapılabilen hesabın yoğun talep gördüğünü söyleyen Gökhan Ertürk, DenizBank'ın altına dayalı ürünlerde atağa kalktığını dile getirdi

Farklı vade seçenekleriyle müşterilerinin birikimlerini değerlendirmelerine olanak sağlayan DenizBank, yatırım ve hazine ürünleriyle de tasarruf alanında çeşitli fırsatlar sunuyor. Geçen yıl başlattıkları Mevduat Biriken Hesap ile aylık 50 TL'den başlayan küçük tutarlarla uzun vadeli yatırım yapma imkânı sağladıklarını söyleyen DenizBank Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, "Yoğun talep gören bu ürünümüzde ve bu yıl Altın Biriken Hesabı da ürün gamımıza ekleyerek müşterilerimiz için birikim seçeneklerini artırdık. Ayrıca Web'de Mevduat ile müşterilerimizin şubeye uğramadan kolaylıkla hesap açma, zamandan tasarruf etme ve daha yüksek faiz oranlarından yararlanmalarını sağladık" dedi.

Avantajlı Faiz Oranı

Bir yıl vadeli olan ve vade içindeki aylık veya üç aylık dönemlerde biriken faizi almaya imkân tanıyan Ara Dönem Ödemeli Artan Faizli Hesabı'nı da bu yıl ürün yelpazelerine eklediklerini belirten Ertürk, "MevduatFON ile mevduatının yüzde 15'i kadar yatırım fonu alan müşterilerimize avantajlı faiz oranları sunmaya devam ediyoruz. Deniz Hesap, bir ay vadeli açılıyor ancak standart mevduat ürünlerinin aksine vade içerisinde hesaptan para çekmeye ve hesaba para yatırmaya olanak tanıyor" şeklinde konuştu. Çok Para Birimli Hesap'la ise farklı para birimleri arasında geçiş imkânı sunduklarını dile getiren Ertürk, bu sayede müşterilerin faiz getirisinin yanı sıra kur hareketlerinden ve parite avantajlarından yararlanmalarına olanak tanıdıklarını söyledi ve ekledi: "Altın ve altına dayalı ürünlerde oldukça geniş bir ürün yelpazemiz var. Vadesiz altın hesabı ve vadeli altın hesabı ürünlerimiz altına yatırım yapmak isteyenler için banka güvencesinde yatırım imkânı sağlıyor."

Uyumsuzluk Azalacak

Merkez Bankası'nın ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu 'nun (BDDK) mevduat faizlerinde zorunlu karşılık oranlarının düşürülmesi ve stopaj düzenlemeleriyle ilgili hamlelerin ise uzun vadeli mevduatları özendirmek için yapıldığını söyleyen Gökhan Ertürk, " Tüm bunların üzerine bir de vadesinden önce çekilen mevduatlarla ilgili bazı çalışmaların yapıldığı da belirtildi. Daha önce benzer düzenlemelerden sonra 45 gün civarı olan ortalama mevduat vadesi 55 güne çıktı. Yeni düzenlemelerle daha da uzaması olası. Sektör açısından son derece önemli. Bu sayede aktif pasif arasındaki vade uyumsuzluğu azalacak" dedi.

Kaynak: Sabah