Ege-Koop En Düşük Konut Kredisi Faiz Oranını Veren Vakıfbank'la Protokol İmzaladı

26/09/2012

Ege-Koop, 'Keyifli Yaşam Evleri Projesi'nde ortaklarına ödeme kolaylığı sağlamak ve piyasa şartlarının altında kredi kullanılacak 'Konut Kredisi' ne ilişkin en düşük faiz oranı teklifi veren VakıfBank Gazi Bulvarı Şubesi ile protokol imzaladı.

Ege-Koop, 'Keyifli Yaşam Evleri Projesi'nde ortaklarına ödeme kolaylığı sağlamak ve piyasa şartlarının altında kredi kullanılacak 'Konut Kredisi' ne ilişkin en düşük faiz oranı teklifi veren VakıfBank Gazi Bulvarı Şubesi ile protokol imzaladı.

VakıfBank Gazi Bulvarı şubesinde gerçekleşen, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ve Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Feyzi Özcan'ın imzaladığı protokol törenine, Ege-Koop Onursal Genel Başkanı Burhan Özfatura, Ege-Koop Danışma Kurulu Başkanı Öcal Uluç, Vakıfbank Bireysel Bankacılık Başkanı Muhammed Lütfü Çelebi, Vakıfbank 1. Bölge Müdürü Hayati Yaman da katıldı.

Törende konuşan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, VakıfBank'la Ege-Koop arasındaki güvene işaret ederek, "Konut üretimine ve sağlıklı kentleşmeye dayanan kredi iş birliği, aynı zamanda aynı zamanda konut sektörünün ve ekonominin canlanmasına önemli katkı sağlamaktadır" dedi.

Aslan, iki kuruluş arasında güvene, konut üretimine ve sağlıklı kentleşmeye dayanan işbirliğinin konut sektörünün ve ekonominin canlanmasına da önemli katkı sağladıklarını belirtti. 200'den fazla yan sektörü besleyen konut sektöründeki olumsuzluk ve durgunluğun ekonominin diğer sektörlerine de yansıyarak "zincirleme etki" gösterdiğini vurgulayan Aslan, Vakıfbank'la bundan önce de Güzelbahçe Çelikevler, Karşıyaka Körfez Evleri, 25.Yıl Konutları ve Dört Mevsim Konakları projelerinde çalıştıklarını, 102 milyon lira kredi kullanıldığını vurguladı.

Aslan, "Gün geçtikçe zorlaşan ekonomik düzende Vakıfbank Ege-Koop işbirliği son derece anlamlıdır. Bir çok belirsizliklerin yaşandığı, İstanbul'da güçlü inşaat şirketleriyle birçok olumsuz haberin basına yansıdığı, pek çok insanın şimdiden endişelendiği bir ortamda uygun koşullarda sağlanan 'kredi desteği' ayrı bir anlam kazanmaktadır. Bu destek konut sektörünün ve ekonominin canlanmasına, istihdamın da artmasına neden olacaktır" diye konuştu.

VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Feyzi Özcan da, Ege-Koop ile 2003 yılında çalışmaya başladıklarını, 2006 yılından itibaren de proje bazında işbirliğine adım attıklarını aktararak, "Ege-Koop, Türkiye'nin güvenilir kurumlarından biri. Özellikle sosyal bir kurum oluşu çok önemli. Kar amacı yok ve tüm kazandıklarını ortaklarıyla paylaşan bir kurum. Türkiye'nin en büyük yedi bankası arasında bulunan bugünse ikinci sıraya yerleşen Vakıfbank olarak böylesine değerli bir kurum ile işbirliği yapmaktan memnunuz. Birlikte bugüne kadar 100 milyon lirayı aşkın bir kredi çalışmamız oldu. Bu protokol ile de ilk etapta 30 milyon liralık bir konut kredisi imkanı sağlayacağız ortaklara" diye konuştu.

Kaynak: Medya 73