Emlak Konut GYO, Tulip Turkuaz projesini durdurdu

29/05/2010

Emlak GYO, hasılat paylaşımı modeliyle ihale ettiği Ispartakule'deki Tulip Turkuaz projesini durdurduğunu açıkladı

tulip-turkuaz-evleri_400İstanbul Ispartakule'de Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ile arsa satışı karşılığı hasılat paylaşımı ile inşaatı devam eden Tulip Turkuaz ve Tulip Towers projelerinin Emlak Konut GYO tarafından durdurulduğu açıklandı.

Emlak Konut GYO'nun önceki gün internet sitesinde yayınladığı duyuruda, "Şirketimiz ile yüklenici TULİP-FMS-MERTKAN-ILCI Adi Ortaklığı arasında akdedilen 03.08.2006 tarihli "İstanbul Bahçesehir Ispartakule 3. Bölge Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı işi" sözleşmesi 18.05.2010 tarihi itibariyle feshedilmiştir" denildi.

Açıklamanın devamında ise, TULİPFMS- MERTKAN-ILCI Adi Ortaklığının Tulip Turkuaz projesi kapsamında konut satış yetkisi fesih tarihinden itibaren kaldırılmış ve satışlar durdurulmuştur. Şu an, şirketimiz dışında konut satışına yetkili bir kişi veya kurum bulunmamaktadır. Bu sebeple şirketimiz Emlak Konut GYO AŞ'nin onayı olmaksızın yapılmış veya yapılacak satışlar, şirketimizi bağlamayacak, şirketimiz hiçbir sorumluluk altına girmeyecektir. Ancak, şirketimizin halihazır konut alıcılarına karşı yükümlülükleri devam edecek, gerekli tedbirler süratle alınacaktır" denildi.

Kaynak: Sabah