Esnaflara Konut Kredileri Tarzında İşyeri Satın Alma Kredisi

17/10/2017

Esnaflarlara yeni dükkan ve işyeri alımlarında ise bankaların konut kredileri tarzında bir işyeri satın alma kredisi verilecek.

Esnafa 500 Bin TL Yeni İşyeri ve Taşıt Kredisi Verilecek

Başbakan Binali Yıldırım, 17 Ekim tarihinde yapmış olduğu Akparti Grup toplantısında esnaflara 3 yeni kredi müjdesi verdi. Başbakan, 2002 yılından bugüne kadar yaşanan ekonomik gelişmelerden bahsetti ve bugüne kadar esnaflarımıza verilen kredi faiz oranlarına değinerek, Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifleri ile Halk Bankası işbirliğinde verilen kredilere değinerek şu müjdeleri verdi.

Düşük Faiz Oranlı İşletme Kredisi 200 Bin TL'ye Çıkarıldı

Esnaflara verilen düşük faiz oranlı 150 bin lira işletme kredisinin limiti 200 bin liraya çıkarıldı. Bu kredi Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatiflerine üye olan esnaflara düşük faiz oranı uygulanmaktadır. Kredinin şartları:

-Esnaf sanatkar olmak,

-Kefalet kooperatiflerine üye olmak,

-Başvuru sahibi esnafın ikamet bölgesinin kefalet kooperatifinin bulunduğu bölgede olması,

-Başka bir kooperatife üye olmamak.

Bu şartları taşıyan esnaflar düşük faiz oranlı 200 bin lira işletme kredisi için Esnaf Kefalet Kooperatifi ve Halk Bankasına başvuru yapabilecek.

Esnafa 500 Bin TL Yeni Taşıt Alma Kredisi

Esnaflara daha önce Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatiflerinden Şoför taşıt edindirme ve Servis Aracı Kamyonet yenileme kredisi verilirken, bu kredilerin vadeleri 36 ay (3 yıl) ile sınırlı ve max. 150 bin TL'ydi.

Başbakanın verdiği müjde ile bundan sonra yeni araç alımlarında esnafa 500 bin TL ve 5 yıl vadeli taşıt alım kredisi verilecek. Taşıt kredisi faiz oranları yine Esnaf Kefalet Kooperatiflerince düşük faiz oranlı olarak belirlenecek.

Esnafa 500 Bin TL İşyeri Satın alma Kredisi

Esnaflarlara yeni dükkan ve işyeri alımlarında ise bankaların konut kredileri tarzında bir işyeri satın alma kredisi verilecek. Daha önce Esnaf Kefalet tarafından verilen bu kredinin limiti de 150 bin lira ve 3 yıl vade ile sınırlıydı. Bundan sonra Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi ve Halk Bankası tarafından esnaflara 500 bin TL limitli 10 yıl uzun vadeli işyeri satın alma kredileri verilecek. 10 yıl vadeli olan işyeri satın alma kredisinin faiz oranları TESKOMB tarafından hesaplanan faizlerle aynı olacak ve bankalara göre düşük faiz oranlı olacak. Bundan sonra esnaflara bankalara başvurmadan yeni işyeri ve araç alımlarında 500 bin liraya kadar düşük faizli kooperatif kredisi kullanabilecekler.

Kaynak: Haberbankam