Garanti Bankası'nın Net Karı 1 Milyar 890 Milyon TL

31/07/2013

Garanti Bankası'nın bu yılın ilk yarısında net kârı 1 milyar 890 milyon lira oldu.

Garanti Bankası'nın net kârı İlk yarı bilançoda 1 milyar 890 milyon oldu

Garanti Bankası bu yılın ilk yarısında net kârının 1 milyar 890 milyon lira olduğunu açıkladı. İlk yarı bilançolarını açıklayan bankanın aktif büyüklüğü ise 2012 yıl sonuna göre yüzde 10.6 artarak 177.2 milyar olarak gerçekleşti.

Şube Sayısı 960'ı Geçti

Garanti'nin konsolide olmayan mevduat büyüklüğü 101 milyar 318 milyon TL seviyesine ulaşırken, nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla ekonomiye 133 milyar 948 milyon TL'lik destek sağlandı. Bankanın özkaynak kârlılığı yüzde 18.5, aktif kârlılığı ise yüzde 2.4 seviyesinde gerçekleşti. Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, "Likit bilanço yapımız, sağlam aktif kalitemiz ve iç kaynaklarla güçlendirdiğimiz sermayemizle sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde büyümeye devam ediyoruz" dedi. Bu paralelde Garanti'nin dağıtım kanallarını geliştirmeye devam ettiğini vurgulayan Özen, "İkinci çeyrekte şube sayımızı 960'ın üzerine taşırken, mobil bankacılık alanında ise değişime liderlik etmeyi sürdürdük" şeklinde konuştu. Garanti'nin, yurtdışı kaynak yaratma konusundaki çalışmalarına da değinen Özen "Garanti 2012'de aldığı 1 milyar euro tutarındaki sendikasyon kredisini 1.1 milyar euro olarak yeniledi. İşlem, piyasada 1.3 milyar euronun üzerinde rekor düzeyde taleple karşılaştı" dedi.

Bonoda Farklılaştı

Ergun Özen, 2.5 milyar ABD doları tutarındaki Global Orta Vadeli Tahvil Programı kapsamında, farklı para birimi ve vadelerde borçlanma aracı ihraç ettiklerini dile getirdi. Özen, Türkiye'den Avustralya doları ve İsviçre frangı cinsinden bono ihraçlarını gerçekleştiren ilk kurum olduklarını kaydetti.

Kredipazarı Payı % 11

Bankanın konsolide olmayan finansal rakamlarına göre, özkaynakları 21.5 milyar lira seviyesine ulaştı. Garati Bankası'nın TL krediler kredipazarı payı yüzde 11'e yükselirken, yabancı para kredilerinde ise bu oran yüzde 17.6 seviyesine çıktı. Bankanın nakdi kredileri 106 milyar 594 milyon lira olarak gerçekleşti.

Kaynak: Sabah