Gayrimenkul Oscarları Sahiplerini Buldu

28/09/2010

Londra’da bu yıl 16’ncısı düzenlenen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri Töreni, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türk firmalarının gövde gösterisine sahne oldu. Autopia ve Meridian uluslar arası gayrimenkul ödüllerinde 5 yıldızı kaptı, dünya devleriyle yarışacak

odul1Saphhire’den Selenium’a, Akmerkez’den Zorlu Levent Ofis’e Türkiye’den 15 proje, kendi alanlarında ‘Avrupa’nın en iyisi’ ödüllerini kazandı. Türkiye’den GAD, Tabanlıoğlu ve Oral Mimarlık ‘en iyi mimari’ kategorisinde ödül sahibi oldu.

“Gayrimenkul Oscarları” olarak bilinen International Property Awards’ın (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) bu yıl 24 Eylül’de gerçekleştirilen ödül töreni, geçen yıla kıyasla daha çok sayıda Türk firmasının gövde gösterisine sahne oldu.

Avrupa-Afrika, Asya Pasifik, Büyük Britanya, Güney ve Kuzey Amerika ile Ortadoğu olmak üzere 5 bölgeden finale kalan gayrimenkul projeleri arasında dünyanın en iyi projelerini belirlemek amacıyla düzenlenen yarışmanın “Avrupa-Afrika bölgesi” elemelerinde Türkiye’den Saphhire’den Selenium’a, Akmerkez’den Zorlu Levent Ofis’e 15 proje, kendi alanlarında ‘Avrupa’nın en iyisi’ ödüllerini kazandı.

İki Autopia daha kuracağız


Törende Keleşoğlu-Gül İnşaat işbirliğiyle Beylikdüzü’nde geliştirilen ilk otomobil AVM’si Autopia karma kullanımlı projeler arasında ‘en iyi mimari proje’ kategorisinde, Ataşehir’de inşa edilen Türkiye’nin LEED sertifikasına sahip ilk ‘yeşil’ projesi olan Varyap Meridian ise çok üniteli projeler arasında ‘mimari proje’ ve ‘en iyi yüksek bina’ kategorilerinde ‘5 yıldız’ alarak, 27 Kasım’da Londra’da dünyanın en iyi projelerinin seçileceği finale katılma şansını yakaladı.

Autopia projesinin aldığı 5 yıldızla dünya çapında ses getirdiğini belirten Keleşoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Keleş, “47 dönümlük arazide 3 stadyum büyüklüğünde gerçekleştirilecek Autopia, içerisinde 6 km’ye yakın yol olması, tüm merkezi arabayla dolaşmaya imkan veren tek proje olmasıyla dünyada da bir ilk. Tepesinde 800 metrelik test-drive pisti var. Bu en son Fiat’ın 1925’te Torino’daki binasında denenmiş” dedi. Keleş, şöyle devam etti:

“Hollanda, Rusya, Almanya, İtalya, Ukrayna ve Tahran’dan yatırım fonu yöneten girişimcilerden “Gelin, burada birlikte bu projeyi yapalım” teklifi geldi. Görüşüyoruz. Hollandalı bir işadamı, Anadolu yakasında ikinci bir Autopia’yı birlikte başlatma teklifi getirdi. 2011’de devreye girecek, Ankara’da da böyle bir projeyi devreye sokacağız.”

Suncity Aqua içinden havuz geçen evlerle ödül kazandı


-Yarışmada Sena Mimarlık şirketinin Kuşadası’nda inşa ettiği 11 villalık Suncity Aqua Projesi, salonla yatak odası arasından havuzun geçtiği farklı mimarisiyle tekli üniteler kategorisinde ödül almaya hak kazandı.

-Alanya’da projeler yürüten Letsgototurkey’nin Belek Sunset Beach projesi rezidans kategorisinde, Konaklı’daki Elegant Golf Residence projesi de en iyi golf yatırımı alanında ödüle layık görüldü.

-Tabanlıoğlu Mimarlık, ticari alanda en yüksek bina kategorisinde Kiler Holding’e ait Levent Sapphire projesiyle, en yüksek ticari bina kategorisinde Akfen Grubu’na ait Loft Gardens, ofis mimari projesinde ise Zorlu Levent Ofisle 3 ödülün sahibi oldu.

-Aşçıoğlu İnşaat’ın Fulya’da inşa ettiği Selenium projesi, rezidans alanında en iyi yüksek bina kategorisinde ödül kazandı.

-Akmerkez, 5 yıldızlı en iyi iç tasarım ödülünün sahibi oldu ancak finale kalamadı.

-Metro Group Türkiye, en iyi perakende yatırımı alanında ödül kazanırken, Forum İstanbul aynı alanda 5 yıldızlı ödül alsa da finale kalamadı.

-Çamoğlu Mimarlık’ın geliştirdiği Kazlıçeşme Transfer Merkezi en iyi mimari ödülüne layık görülürken Oral Mimarlık’ın geliştirdiği Nişantaşı Değer 16 ofis alanında en iyi mimari ödülünde 5 yıldız aldı ancak proje finalde yer almadı.

Kaynak: Vatan