İşbankası'ndan Devralınan Konut Kredisi

27/03/2013

İşbankası 'Devralınan Konut Kredisi' ürünü ile başka bankadan konut kredisi (mortgage) kullananlar kredilerini İşbankası'na transfer edebiliyor

Başka bankadan konut kredisi (mortgage) kullananlar, İşbankası Devralınan (Transfer) Konut Kredisi ile kredilerini İşbankası'na transfer edebiliyor.

KrediPazari.com tarafından edinilen bilgilere göre konut kredilerindeki faiz oranlarındaki düşüşe paralel olarak diğer bankalardan cari faiz oranlarının üzerinde konut kredisi kullanmış tüketiciler, söz konusu kredilerini İşbankası'na transfer edilerek finanse edebiliyor.

Uygun faiz oranlarından yeniden finanse edilen devir kredisi için İşbankası cari ev kredisi faiz oranları uygulanıyor, ayrıca komisyon ve masraf tarifesinde ev kredileri için belirtilen oranlarda dosya ücretinin yanı sıra ekspertiz ücreti de tahsil ediiyor.

Kredi transferi talebi uygun görüldüğü takdirde kredi tutarı mevcut bankadaki konut kredisi borcunun kapatılması koşuluyla EFT kanalıyla gönderilerek, diğer bankanın söz konusu konut üzerindeki ipoteğinin en geç 15 gün içinde fek edilmesi sağlanıyor.

Kaynak: KrediPazarı