Kıbrıs'ta 10 Konut Kredisi Borcunun 4'ü Ödenmiyor

26/03/2014

Fileleftheros Gazetesi,konut kredisi borcunun ödenmemesiyle birlikte söz konusu evlerin açık artırmayla satış sürecinin başlaması durumunda bunun toplumsal etkilerinin de dramatik olacağına dikkati çekti.

Fileleftheros gazetesindeki habere göre, Güney Kıbrıs’ta ödenmeyen kredilerin, her ay azalmayan bir hızla artmaya devam ettiği belirtildi. “Ödenmeyen Krediler 26.5 Miyar Euro” başlıklı manşetten verilen haberde, Ocak ayı sonu itibarıyla ödenmeyen krediler miktarının, 26.5 milyar Euro olduğunu yazıldı.

10 Krediden 4’ü Ödenmiyor

Gazete, Rum Merkez Bankası’nın verilerine dayanarak ev kredisi şeklinde alınan her on krediden dördünün ödenmediğine dikkati çekti.

Bankalar için sorunlu kredi oranın yüzde 33.38’e; kooperatifler için ise yüzde 35.21’e çıktığını yazan gazete, konut kredisi borcunun ödenmemesiyle birlikte söz konusu evlerin açık artırmayla satış sürecinin başlaması durumunda bunun toplumsal etkilerinin de dramatik olacağına dikkati çekti.

Gazete ayrıca Ocak 2014 sonu itibarıyla müteşebbislere yönelik verilen toplam 34.5 milyar Euro’dan, 14.2 milyarının, bir diğer deyişle yüzde 44.93’nün ödenmediğini belirtti.

Kaynak: Gündem Kıbrıs