Konut Kredisi Faiz Oranlarının Düşmesi Konut Fiyatlarını Arttırır mı?

03/12/2012

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Konut Kredisi faiz oranlarının düşmesi nedeniyle gayrimenkul fiyatları hızlı bir şekilde artacaktır" dedi.

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Faizlerin düşmesi nedeniyle gayrimenkul fiyatları hızlı bir şekilde artacaktır" diye konuştu

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, bankaların konut kredisi faiz oranlarının 120 ay vade için yüzde 0.80 ve altına indirdiğini, daha kısa vadelerde çok daha uygun faizli kredilerin de sunulduğunu belirterek, "Bu dönem, konut kredisi kullanmak isteyenler için kaçırılmaması gereken bir fırsat olarak gözüküyor" dedi.

Towers'a İlgi

İzmir'in önde gelen inşaat firmalarından Folkart Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, faiz oranlarının düşmesinin konut fiyatları üzerindeki etkisini değerlendirdi. Sancak, kısa zamanda İzmir'in simgesi haline gelen Folkart Towers projesinin birinci kulesinin daha 17'nci katındayken satış oranlarının yüzde 60'ları bulduğunu, 200 metrelik yüksekliğiyle Avrupa'nın en yüksek 5'inci ikiz kuleleri olacak projenin, yerlilerin yanı sıra yabancı bireysel ve kurumsal yatırımcılardan da rağbet gördüğünü belirtti. Son günlerde özellikle bireysel yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirten Mesut Sancak, 120 aylık vadelerde 0.80'lerin altına kadar düşen faiz oranlarının, yerli yatırımcılar açısından gayrimenkul alımı için çok büyük fırsat sunduğunu belirtti.

Yatırımcıya Fırsat

Sancak, "Konut kredisi faiz oranıyla gayrimenkul satış fiyatı arasında ters bir ilişki vardır. Faiz oranları düştüğünde gayrimenkul fiyatları artar, konut kredisi faiz oranları yükseldiğinde gayrimenkul fiyatları düşer. Faiz oranlarının düşmesinin gayrimenkul alım talebini etkilemeye başladığını görebiliyoruz. Faizlerin düşmesi hızlı bir şekilde gayrimenkul fiyatlarına artış olarak yansımaktadır. Aile bütçesini yapan birey, kirayla kredi taksidi arasında azalan farkı, gayrimenkul almaya yönelerek talep artışına neden olmaktayken, mevduat benzeri gelir elde eden yatırımcı ise düşen faiz oranlarıyla birlikte elde ettiği faiz geliri azaldığı için gayrimenkul alımına yönelerek talebi artırmaktadır. Hızlı ve sert bir şekilde düşen faiz oranları, önümüzdeki dönemde talebi daha da artıracak ve bu da gayrimenkul fiyatlarında artışa neden olacaktır" dedi. Gayrimenkul almayı düşünenler ve yatırımcılar için en uygun zaman olduğunu dile getiren Mesut Sancak, gayrimenkul fiyatlarında başlayacak yukarı yönlü tırmanış hareketine yakalanmadan önce alım yapacakların şanslı kitlede yer alacağını belirtti.

Kaynak: Yeni Asır