Konutta yaşanan durgunluğu aşmaya çalışan inşaat firmaları ev alanlara araba hediyor

18/12/2008

Küresel krizin vurduğu sektörlerden biri olan konutta durgunluğu aşmaya çalışan inşaat firmaları birbirinden cazip kampanyalar düzenliyor. Bunlardan en dikkat çekici olanı ise ev alana son model araba hediye etmek.

Konut piyasasının durgun olduğu şu günlerde bu kampanyalar konut alıcıları için cazip fırsatlar yaratıyor. Uygulanan kampanyalardan bazıları şunlar:

- Akkoyun İnşaat, 3 projesinde kampanya yapıyor. Bodrum Yalıkavak’ta inşa edilen Akrapol Deluxe Villaları’ndan konut alanlara Hyundai marka normal araç veya arazi aracı hediye edilirken, projede fiyatlar 216 bin YTL ile 596 bin YTL arasında değişiyor. 239 bin YTL ile 987 bin YTL arasındaki fiyatlardan satılan Vista Homes projesinde yüzde 15 indirim yapan firma Akevler projesinde ise 116 bin YTL ile 223 bin YTL arasında fiyatları bulunan konutları 89 bin YTL ile 199 bin YTL arasındaki fiyatlardan satıyor.

- MSN Plus Home Construction, Antalya Lara’da inşa ettiği Royal Residence projesinden herhangi bir daire alanlara Nissan Micra marka araba hediye ediyor. 76 metrekare ile 165 metrekare arasında 130 dairenin bulunduğu Royal Residence’da fiyatlar 50 bin euro’dan başlıyor, 165 bin euro’ya kadar çıkıyor. Kampanyayı 31 Aralık’a kadar devam edecek.

- BB Yapı’nın İstanbul Beylikdüzü’nde inşa ettiği Bulvar Evleri’nde konut alanlara Nissan Micra otomobil hediye ediliyor. 160 bin YTL ile 370 bin YTL arasındaki fiyatlardan satılan projede taksitli alımlarda 48 ay sıfır faizli kampanya da uygulanıyor. Kampanya 2008 sonuna kadar sürecek.

-Optimus Yapı, Balyamus Evleri’nden villa satın alan herkese IKEA’dan 10 bin YTL’lik hediye çeki veriyor. İstanbul Bayramoğlu’nda yapılan Balyanus Evleri’nde 235 metrekarelik 26 villanın satış fiyatı 315 bin YTL. Firmanın düzenlediği kampanya 31 Aralık 2008’e kadar sürecek. Bu arada Fransa'nın en büyük gayrimenkul şirketlerinden Bouygues Immobilier de ev alanlara Mercedes marka araba hediye ettiğini açıklamıştı.

Kaynak: Milliyet