Köylü’den Tüccara Ucuz Kredi

17/05/2013

ATO’nun bankalarda 22 milyon lirasının yattığını belirten Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Adayı Fatih Köylü,, yönetime gelmeleri halinde, ATO’nun parasının yattığı bankalarla anlaşarak üyelere esnaf kefalet kooperatifleri şartlarından da uygun ucuz kredi vereceklerini söyledi.

Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Adayı Fatih Köylü, ekibinin genç ve yeni isimlerden oluştuğu belirterek ATO’da gerçek taze kan olduklarını söyledi. Köylü, 16 yıldır taş üstüne taş koymayan yönetim anlayışını değiştirmek için aday olduğunu belirti.

ATO’nun bankalarda 22 milyon lirasının yattığını belirten Köylü, yönetime gelmeleri halinde, ATO’nun parasının yattığı bankalarla anlaşarak üyelere esnaf kefalet kooperatifleri şartlarından da uygun ucuz kredi vereceklerini ve Adana’da ticaret hayatını calandıracaklarını söyledi.

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkan Adayı Fatih Köylü, 16 yıldır taş üstüne taş koymayan yönetim anlayışını değiştirmek için aday olduğunu belirterek,  ATO’da gerçek taze kanın kendisi ve ekibi olduğunu söyledi. Fatih Köylü, Büyük Sürmeli Oteli’nde düzenlediği basın toplantısında, adaylığını resmen açıklarken, projeleri hakkında da basına bilgi Verdi.

3 dönem ATO meclis üyesi olduğunu ve Oda’nın her biriminde görev aldığını kaydeden Fatih Köylü, 25- 30 yıllık yapıyı ve 16 yıldır taş üstüne taş koymayan yönetim anlayışını değiştirmek için başkanlığa aday olduğunu belirtti.

ATO yönetiminin pasifliği yüzünden Adana’ya yatırım gelmesinin sağlanamadığını bildiren Fatih Köylü, ATO yönetiminin Türkiye’nin değişik yerlerinde yatırımlar yapan TOBB’a Adana’da bir meslek lisesi yaptırtamadığını söyledi. Adana’nın işsizlikte ve kredi kartında şampiyon olduğunu, esnaf tüccar iflasları ile ülke gündemine girdiğini vurgulayan Köylü,  bu kötü tabloya karşılık ATO’nun bankalarda 22 milyon lirasının atıl duruma tutulduğunu ve ticaret hayatını canlandıracak hiç bir girişiminde yapılmadığını savunarak, “ATO başkanlığına aday olan bazıları projeleri ile geldiklerini veya yarım kalan işlerini tamamlamak için aday olduklarını söylüyorlar. 16 yıldır yönetimlerdeydiniz bugüne kadar projelereniz neredeydi. Neden yarım bırakıp gitme ihtiyacı hissettiniz” diye konuştu. Meslek kotime seçimlerinde meclisin yüzde 25’inin yenilendiğini hatırlatan Fatih Köylü, ATO’nun artık yönetiminde de değişimin ve yeni yüzlerin işbaşına gelmesinin zamanının geldiğini kaydetti.

ATOSEV Kangreni

Başkanlığa gelmesi halinde ilk icraatının ATOSEV sorununu çözmek olacağını belirten Fatih Köylü, ATOSEV için ATO’nun 500 bin lira kira ödedeğini, 250 bin lira civarında işletme harcaması yaptığını buna karşılık 100 bin liraya kiraya verdiğini söyledi.  Aynı bölgede ATO’nun kendisine ait 5 dönüm araziyi ise 3 bin liraya kiraya verdiğini dikkati çeken Köylü, yönetime geldiklerinde ATOSEV kamburundan kurtulacaklarını, ve o tesis için harcanan parayı da öğrencilere burs olarak vereceklerini bildirdi. ATOSEV’in merhum Sakıp Sabancı tarafından 1966 yılında yoksul çocukların öğrenimlerine katkı sağlamak amacıyla kurulan vakıf olduğunu hatırlatan Köylü, ATO yönetimlerinin ATOSEV’i gerçek amacından uzaklaştırıp restaurant işletmecisi konumuna getirdiğini savunarak, “ATOSEV”i yeniden merhum Sakıp Sabancı’nın belirlediği kuruluş amacına çekeceğiz. Mevcut tesisleri devlete iade edeceğiz. ATOSEV tesisleri yanındaki kendi arazimizi değerlendireceğiz* dedi.

Ucuz Kredi

Şaban Baş döneminde ATO’nun 7 milyon lirası olduğunu belirten Fatih Köylü, Baş sonrasında kendisinin de içerisinde bulunduğu yöneticilerin çalışması sonucunda bu meblağın 22 milyon liraya ulaştığını kaydetti. Adana’da tüccarın içinde bulunduğu şartlara rağmen ATO’nun 22 milyon lirasını üç bankada tuttuğunu bildiren Köylü, ticari hayatı canlandırma projesi kapsamında, paraların bulunduğu bankalarla görüşmeler yaparak, tüccara esnaf kefalet kooperatiflerinin şartlarından daha iyi şartlarda üst limiti 25 bin lira olan ucuz kredi vereceklerini söyledi.

Köylü, ticari hayatı canlandırma kapsamında Adana’daki tüccar ve esnafın AB fonlarından yararlanmalarına imkan sağlayacaklarını, bu kapsamda, bugün ATO bünyesinde bir büro olarak çalışan AB Bürosununun danışman kadrosunu güçlendireceklerini, danışmanların büroda hizmet yerine işyerlerine giderek işyeri sahiplerini B fonları ile ilgili bilgilendireceklerini ve fon başvurularını sağlayacaklarını kaydetti.

İlanlar Yerel Basına

Kanunların, ATO’ya yeni üye kayıtlarını yayın yoluyla ilan zorunluluğunu getirdiğini vurgulayan Köylü, mevcut yöneticilerin bu ilan zorunluluğunu ATO’nun çıkardığı dergi yoluyla yerine getirdiğini belirtti. Köylü, ATO’nin kentin yerel basınına da katkı koyması gerektiği anlayışından hareket ederek, mevcut bu anlayışa son vereceklerini, yeni üye kayıtları ilanını ATO’nin yayın organları vasıtasıyla değil, yerel basına verecekleri ilanlarla duyuracaklarını söyledi.

Kaynak: Adana Medya