Perm’de Eski Havaalanın Yerine 1 Milyon Metrekare Konut Yapılacak

05/07/2013

Moskova ve Moskova bölgesinde 1994’ten beri faaliyetlerini sürdüren Pik şirketler grubu 11 yıl içerisinde Perm’in Bakharevka ilçesinde eski havalimanının yerine bir milyon metrekareden fazla konut inşa edecek.

Moskova ve Moskova bölgesinde 1994’ten beri faaliyetlerini sürdüren Pik şirketler grubu 11 yıl içerisinde Perm’in Bakharevka ilçesinde eski havalimanının yerine bir milyon metrekareden fazla konut inşa edecek.  2012’de 52,3 milyar rublelik 658 bin konut satışı gerçekleştiren şirketler grubu, 14,4 milyar ruble değerinde konut hizmeti sunan grubun faaliyet alanı konut geliştirme, inşaat ve konut satışı.

Pik grubu mimarı Nikolay Basov, inşaat yapılacak toplam alanın 129 hektar olacağını belirtti. Proje 2013’te başlaması şartıyla 11 yıl sürecek. İnşaatın başlaması için çok fonksiyonlu konut geliştirme alanı yapılarak, daha önceden kamu ve iş alanı olarak belirlenen arsanın imar planında değişiklik yapılacak.

Bölge Valisi Viktor Basargin’in yaptığı açıklamada, “ Yeni konutların yapılması için Gosstroy, PİK ve AİJK (Mortgage konut kredisi ajansıyla) ile sözleşme imzalandı. Bu alanda 1 milyon metrekare konut veya 24 bin daire yapılması planlanıyor. Bakharevka’da belirlenecek konut fiyatları Perm’deki konut fiyatlarını etkileyecektir” dedi.

Kaynak: Gazetem