Referandum sonrası emlak canlanır

15/09/2010

Garanti Koza bünyesinde bulunan Realty World Türkiye Genel Koordinatörü Mustafa Baygan, 12 Eylül'de gerçekleştirilecek olan referandum sonrasında emlak sektörünün canlanacağını öngördü.

emlak-yatirim-emlakBaygan "Kısa ve orta vadede yaşanacak istikrar piyasaları olumlu etkileyeceği için piyasaların hareketleneceğini söyleyebiliriz. İnşaat ve özellikle gayrimenkul piyasaları da çevresel faktörlerden en hızlı  etkilenen yapı da olduğu için, referandum ile konut satışlarının artacağını bekliyoruz. Ayrıca ramazan ayının ağustosa denk gelmesi ve sıcaklıkların artması da insanları referandum sonrası ev almaya ittiğini gösteriyor" diye konuştu.

Eylül sonu ile birlikte piyasanın yıl sonuna kadar hareketliliğini korumasını tahmin ettiklerini söyleyen Baygan, hukuksal, toplumsal ve politik gelişmelerin bu tabloyu etkileyeceğini de kaydetti. Sektörün 16 milyar dolarlık emlak satış hacminden, bugün 45.4 milyar dolarlık satış hacmine çıkmasının büyük bir başarı olduğunu da dile getiren Baygan, "Bu dönemde en sağlam yatırım aracı  olan gayrimenkule yatırım yapılması bizce en doğru eğilimdir. Bu sebeple bütçelerine uygun olan evi bulduklarında hemen alsınlar. Beklemeye geçmesinler. Mutlaka profesyonel bir emlak danışmanın yardım alsınlar" dedi.

Kaynak: Sabah