TOKİ şirket kurdu, aidatları indiriyor

14/03/2010

TOKİ’nin iştiraki site yönetim şirketi ‘Emlak Yönetim’ konut sahiplerine nefes aldırdı.

toki_08Şirket, 30’a yakın sitede aidatı 30-40 lira arasına çekmeyi başardı

Kalabalık sitelerin temizliğinden bakımına kadar bütün işleri yapmak için kurulan TOKİ’nin iştiraki Emlak Yönetim şirketi, site aidatlarını düşürmeye kararlı.

Kâr amacı gütmeyen kuruluş özellikle sosyal projelerde site yönetimini üstlenerek 100-200 liraya kadar çıkan site aidatlarını 30 ile 40 TL arasına indiriyor.

Emlak Yönetim Genel Müdürü Muhsin Emin halen Türkiye genelinde 30 sitenin yönetimini şirketlerinin yaptığını belirterek “Bizim yönettiğimiz sitelerdeki nüfus 28 bini buluyor. Buralarda yaptığımız hizmetlere karşılık alınan aidat düşük olduğu için vatandaşlara da katkı oluyor” dedi.

Bitlis’ten Ankara’ya, İstanbul’dan Afyon’a kadar Türkiye’nin her tarafına yayılan geniş bir hizmet ağlarının olduğunu ve asıl hedeflerinin lüks sitelere hizmet vermek olduğunu belirten Emin “Biz TOKİ iştiraki olarak 8 aydır faaliyet gösteriyoruz” dedi.

Kar Amacı Gütmüyoruz

Emin şöyle konuştu: “Kâr amacı gütmüyoruz ama zarar da etmemeye çalışıyoruz. O nedenle elemanlarımız sürekli eğitimden geçiriliyor ve maliyetlerimiz düşüyor. Hedefimiz lüks sitelere hizmet vermek.

En temel avantajımız 28 bin kişi için toptan alınan malzemelerinin ucuza temin edilmesi” dedi. Emin, lüks sitelerde 200-250 liraya kâra çıkan aidatların kendilerinde düşeceğini söyledi.

TOKİ Haber Yakında

Türkiye’nin en büyük inşaat projelerinin planlayıcısı TOKİ, yayın sektörüne TOKİ Haber’i kazandırdı. Kurumun projeleri ve sektörün sorunları ile ilgili konuları işleyen derginin ikinci sayısı çıktı.

Kaynak: Star