TOKİ'den her ile kentsel dönüşüm müjdesi

09/09/2010

TOKİ, yenileme projesi başlatılmayan tüm il merkezlerinde birer adet dönüşüm projesini hayata geçirecek.

toki_21Gelecek 5 yıllık dönemde tüm büyükşehirlerde kentsel dönüşüm projesi başlatmayı hedefleyen Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yenileme projesi başlatılmayan tüm il merkezlerinde de birer  adet dönüşüm projesini hayata geçirecek.

Bu kapsamda 31 bin konutu tamamlayarak hak sahiplerine teslim eden TOKİ, protokol çalışmaları devam eden konutlarla birlikte 180 bin konuta ulaşacak.

TOKİ'den edindiği bilgiye göre, TOKİ tarafından yürütülen kentsel dönüşüm ve gecekonduyla mücadele çalışmaları sayesinde İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon, Erzincan ve Gaziantep gibi büyük iller nefes almaya başladı. Gelecek 5 yıllık dönemde tüm büyükşehirlerde kentsel dönüşüm projesi başlatmayı hedefleyen TOKİ, yenileme projesi başlatılmayan tüm il merkezlerinde de birer adet dönüşüm projesini hayata geçirecek.

İzmir Tamam, Sırada Uşak Var

TOKİ-Belediye işbirliğiyle İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon, Denizli, Erzincan, Samsun, Kocaeli, Erzurum, Kars, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Ağrı, Uşak ve Adana başta olmak üzere 56 ilde yürütülen Gecekondu Dönüşüm projeleri kapsamında 119 bin konutun yapımı devam ediyor. İzmir-Kadifekale'de yıkımlar başlamadan önce Uzundere'de 3 bin 84 konutu tamamlayarak hak sahiplerine teslim eden TOKİ, bin 56 konut ve 950 dükkan yapımını içeren Uşak-Tabakhane bölgesinde de yıkımlara başladı.

Kaynak: Sabah