Türkiye Finans'ın kârı 104 milyon lira

27/08/2010

Katılım Bankası Türkiye Finans 2010 yılının ilk 6 ayında, geçen yıla göre yüzde 37 artışla net 104 milyon lira kâr açıkladı.

turkiye-finansTürkiye Finans Genel Müdürü Yusuf Nacar, yılın 6 aylık döneminde bankanın aktiflerinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artışla 9,5 milyon liraya yükseldiğini kaydetti.

Yusuf Nacar, kullandırdıkları kredilerde ise 2009'un 6 aylık dönemine göre yüzde 9,74'lük artış sergilediklerini ve piyasaya 7,8 milyon lira finansman desteğinde bulunduklarını kaydetti. Yusuf Nacar, yıl sonu hedeflerine ilişkin ise 10,8 milyar lira aktif büyüklük, 8,6 milyar lira mevduat, 8,4 milyar lira kredi ve 230 milyon lira net dönem kârı hedeflerinin bulunduğunu bildirdi.

Türkiye çapında 182 şube ve 3.350'yi aşkın çalışanlarıyla hizmet verdiklerini anlatan Nacar, şube açılışları için bölgelerden gelen talepleri değerlendirdiklerini, bu çalışmaların her zaman devam edeceğini söyledi. Nacar, "2010 yılı içinde toplam 199 kişiyi ailemize dahil ettik. Yıl sonuna kadar 71 kişiye daha istihdam sağlayarak bu yılı 3.471 çalışan sayısıyla kapatmayı hedefliyoruz." dedi.

Türkiye Finans olarak yıllardır reel sektörle iç içe olduklarını dile getiren Nacar, şunları ifade etti: "Bu doğrultuda kendimizi KOBİ bankacılığında uzman olarak nitelendiriyoruz. Faizsiz bankacılık yapıyor olmamız nedeniyle, içinde üretim olan ve faizsiz bankacılık ilkeleriyle ters düşmeyen her sektörü fonluyoruz. Bunun yanında ticarî bankacılıkta da ciddi ilerlemeler kaydettik. Türkiye'nin önde gelen pek çok firmasıyla finansal ilişkilerimiz var. Bireysel bankacılık alanı yakın zamana kadar katılım bankaları için pek de yakın değildi. Ancak son dönemde yaptığımız çalışmalarla kredi kartı ve taşıt, konut gibi bireysel krediler alanında da ciddi ilerlemeler kaydettik.''

Yusuf Nacar, Pakistan'daki sel felaketine de değinerek, "Bankamızla çalışan pek çok yardım kuruluşu var. Bu kuruluşlara bağışta bulunmak isteyen hiç kimseden havale, EFT ücreti almıyoruz.'' dedi.

Kaynak: Zaman