Yeni Projeler Son Çeyrekte Umut Yarattı

30/09/2010

İnşaat şirketleri yeni projelerine start verdi. Ev sahibi olmak isteyenlerin satış ofislerini doldurması ise 2010 yılının son çeyreğindeki umutları artırdı.

Eylül ayının gelmesiyle birlikte inşaat şirketleri yeni projelerine start vermeye başladı. Bir aydan daha az bir zamanda açıklanan 12 bine yakın konut arzına karşılık ev sahibi olmak isteyenlerin satış ofislerine olan ilgisi yeniden arttı.

Yeni projelerin lansmanlarının hemen ardından projelerin üçte birinin satılması emlak sektöründe yılın son çeyreği ile ilgili olumlu sinyaller verdi. Şirketler ise yaz durgunluğunun ardından gelen ilgiden oldukça memnun... Emlak sektörü yaz durgunluğunu üzerinden atmak için yeni projelere sarıldı.

Yazın mevcut stoklarını eritmeye odaklanan pek çok şirket yaz mevsiminin bitmesi, okulların açılmasıyla birlikte Eylül ayında yeni projelerinin lansmanlara çıkmaya başladı. Halkalı’dan Ayazağa’ya Sancaktepe’den Kurtköy’e, Çamlıca’dan Maltepe’ye kadar İstanbul’un çeşitli yerlerinde başlayan projelerin önemli bir bölümü büyük çaplı projelerden oluşuyor.

Eylül ayının başından bu yana projesini açıklayan inşaat şirketleri bir aydan daha az bir zamanda 12 bine yakın yeni konuta başlamanın sinyalini verdi. Yeni lansmana çıkacak projeler olduğu da dikkate alındığında yılsonuna kadar bu rakamı bir kaç katına katlayacakları düşünülebilir. Ağaoğlu 3 bin 100 konutluk Ağaoğlu My Europe projesine start verirken büyük çağlı diğer projeler arasında Soyak’ın Halkalı’da başlayacğı 2 bin konutluk proje ile Ukra İnşaatı’ın Esenyurt’ta başlayacağı 2 bin 500 konutluk Ukra City projesi ile Sur Yapı’nın Çamlıca’daki 1038 konutluk Exen İstanbul projesi geliyor. Projelerdeki fiyatlar konumuna göre 132 bin TL’den başlarken 2.5 milyon TL’ye kadar yükselebiliyor.

Yeni projelerde inşat şirketlerinin konut tipi karmasını daha da artırarak loft, penthouse gibi alternatif seçeneklere daha çok yer vermesi de dikkat çekiyor. Yeni lansmana çıkacak projelerden sonra ev sahibi olmak isteyenlerin satış ofislerine olan akını ve bir hafta gibi kısa zamanlarda yapılan rekor satışlar yılın son çeyreğinde emlak sektörünü yeniden harekete geçireceğinin sinyallerini veriyor.

Kaynak: Sabah