İnşaat Sektöründe Denetlemelerin ve Rantların Yönetilmesi Şart

17/09/2014

İstanbul Finans Zirvesi’nde söz alan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, inşaat sektöründe denetlemelerin ve rantların yönetilmesi söyledi

İstanbul Finans Zirvesi’nde söz alan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, inşaat sektöründe denetlemelerin ve rantların yönetilmesi gerektiğini söyledi. Babacan, özel sektör yatırımlarının önemini vurgulayarak, yatırımın büyümeye önemli ölçüde katkısının olduğunu belirtti. Bu sene hedeflenen tablonun oluşmadığını, inşaat sektörüne olan teşviklerin devam edeceğini açıklayan Babacan, imalat sektörüne olan yatırımların arttırılması gerektiğini açıkladı.

Yatırımda Faiz Oranının Yanında Ülkeye Olan Güven de Önemli

KrediPazari.com'un Samanyolu haberden edindiği bilgilere göre, sanayi alanında borçlanarak yatırım yapanlar için faizin önemli bir maliyet olduğunu açıklayan Babacan, “Yatırımcılar faize bakarken, ülkenin demokrasisine, ekonomisine güvene bakarak yatırım yaparlar. Faizlerin çok yüksek olmadığı yerlerde yatırım yapmayı tercih ederler. Hazine borçlanma ve kredi kullanma faiz oranlarının minimum oranlara inmesini hedefliyoruz' dedi.

İhracatta İstenen Rakamlara Ulaşılamadı

Babacan, büyüme ile ilgili uluslararası kurumların tahmininin %3-3.5,  öngörülerin ise %3-4 düzeylerinde olduğunu açıkladı. Rakamların daha yüksek olmamasının nedenlerini, ihracat yapılan bölgelerde olan sorunlara bağlayan Babacan,  özellikle Irak’ta güvenlik sorunlarının ihracatı aksattığını, Avrupa’da ise ekonomide hedeflenen ivmenin yakalanamadığını ve ihracatın arttırılmasıyla, güçlü büyüme hedeflerine daha kolay yaklaşılabileceğini açıkladı.

Özellikle harcamalar konusunda vatandaşlara sürekli uyarılarda bulunduklarını açıklayan Ali Babacan, kredi oranlarının yüzde 15 düzeylerinde kaldığını söyledi.

Kaynak: KrediPazarı