Odeabank'tan 1 milyar TL

31/08/2016

Odeabank darbe girişiminden üç gün sonra BDDK'ya başvurarak Türkiye'ye 1 milyar lira kaynak girişi için izin istedi. Onayın hemen ardından da bir milyarlık sermaye artırımına giden banka, Türkiye'ye duyduğu güveni ortaya koydu.

Türkiye piyasalarının tam bir başarı örneği sergilediğini belirten Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, 15 Temmuz darbe girişiminden üç gün sonra Türkiye’ye 1 milyar TL getirdiklerini, dünya devleri dayanıklıklarını teoride ölçerken, Türkiye'nin bunu gerçek manada yaşadığını ve ne kadar güçlü olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini belirterek, bankanın kritik bir zamanda aldıkları bu kararın Türkiye’ye olan güvenlerinin eseri olduğunu söyledi.

1 Milyar TL'nin Hikayesi

Odeabank darbe girişiminden üç gün sonra BDDK'ya başvurarak Türkiye'ye 1 milyar lira kaynak girişi için izin istedi. Onayın hemen ardından da bir milyarlık sermaye artırımına giden banka, Türkiye'ye duyduğu güveni ortaya koydu. Yüzde 75'i Lübnan merkezli Bank Audi'ye ait olan Odeabank'ın diğer ortakları ise Uluslararası Finans Kurmu (IFC) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD).

Kaynak: KrediPazarı