QNB Finansbank'tan Evini Değiştirene Konut Kredisi

05/03/2018

QNB Finansbank Evini Değiştiren Konut Kredisi ile hali hazırdaki evin satılmasını beklemeden satın alınacak evin ekspertiz değerinin %100'üne kadar konut kredisi imkanı sunuyor

KrediPazari.com’un edindiği bilgilere göre QNB Finansbank, ‘Evini Değiştiren Konut Kredisi’ kampanyası ile mevcuttaki evini satmadan yeni eve sahip olmak isteyenlere avantajlı fırsatlar sunuyor. Kampanya kapsamında satın alınacak yeni ev için peşinat ödemeye gerek kalmadan ekspertiz değerinin %100'üne kadar konut kredisi kullanılabiliyor. Kampanyadan 180 aya varan vadelerle ve sabit konut kredisi faiz oranı ile konut kredisi hesaplama yapılarak bütçeye uygun ödeme planı oluşturulabiliyor.

Kampanya ile tüketiciye, kredi ödeme planına göre 12. 24. veya 36. taksitte balon ödeme yöntemi ile mevcut evin istenilen koşullarda ve zaman diliminde satılması kolaylığı sağlıyor.

Krediyi kullanabilmek için tapu üzerinde konut tipinin "mesken" olması ve gerçek kişiler tarafından satın alınması gerekiyor. Ayrıca krediyi kullanacak kişi ile tapu sahibinin aynı olması şartı aranıyor. Mevcut ev ve satın alınacak konut için ekspertiz değerlemesi yapılıyor ve banka gerekli görmezse kefil koşulu aramıyor.

Erken Ödeme Ücreti

Sabit konut kredisi faiz oranlı kredi taksitlerinin bir ya da birden fazlasının erken ödenmesi durumunda, kalan vade 36 ayı aşmıyorsa ödenen anapara tutarının %1'ini, 36 aydan fazla ise %2'sini geçmeyecek tutarda tüketiciden masraf tahsil ediliyor. Mevcut evin satışından sonra yapılacak balon ödeme için "erken ödeme masrafı" alınmıyor.

Konut kredisi hesaplama yapıldığında 100.000 TL %1,24 sabit faiz oranı ile 60 ay vadeli konut kredisinin aylık taksiti 2.373 TL ‘ye; 120 ay için ise 1.606 TL’ye karşılık geliyor. Kredi masrafı olarak tüketiciden kullanılacak kredinin %0,5’i oranında kredi tahsis ücreti , 611 TL ekspertiz ücreti ,120 TL ipotek tesis ücreti alınıyor.

Kaynak: KrediPazarı