Yüzde 0.80 Faiz Oranlı Halkbank Hesaplı Evim Konut Kredisi

02/09/2016

Ev sahibi olmak isteyenler Halkbank Hesaplı Evim Konut Kredisi ile %0.80'den başlayan konut kredisi faiz oranları ile ev sahibi olabiliyor.

Ev sahibi olmak isteyenler Halkbank Hesaplı Evim Konut Kredisi ile %0.80'den başlayan konut kredisi faiz oranları ile ev sahibi olabiliyor. Hesaplı Evim Konut Kredisi paketi ile tüketiciler, en uygun vade ve ödeme seçenekleriyle konut kredisi kullanabiliyor.

Avantajlı faiz oranları sunan kampanyanın taksit ödemeleri ister aylık, isterse 3 aylık dönemlerde yapılabiliyor. Kredi kullanacak kişi, taksit tutarlarını aylık gelirine göre belirleyebildiği gibi, dilerse ilk taksitini 3 ay erteleyebiliyor.

Ayda 1.400 TL Taksitle 100 Bin TL Konut Kredisi

Kampanyadan yararlanmak isteyenler, yüzde 0.95 faiz oranı ile 10 yıl boyunca ayda, konut kredisi hesaplama yapıldığında 1.400 TL taksit ödeyerek 100 bin TL konut kredisi kullanabiliyor. Kullanılan konut kredisinin maliyeti %12.37'ye karşılık geliyor. (Yıllık toplam maliyet oranı; faiz, tahsis ücreti, ekspertiz ücreti ve ipotek tesis ücretini kapsamakta olup örnek vade ve tutar üzerinden hesaplanmıştır. Hayat sigortası primi, müşterinin yaşı, cinsiyeti ve kredi tutarına bağlı olarak değişmektedir. Ekspertiz ücreti, konut sigortası ve DASK prim tutarları; konutun lokasyonu, metrekaresi vb. kriterlere göre değişiklik göstermektedir.)

KrediPazari.com'un edindiği bilgilere göre, tüketiciden masraf olarak 650 TL ekspertiz ücreti, 155,76 TL ipotek tesis ücreti, 500 TL kredi tahsis ücreti ve 210 TL hayat sigortası ücreti talep edilmektedir.

Belirtilen konut kredisi faiz oranları, bankadan en az taksit tutarı kadar kredili mevduat hesabı açtırmayı, kredi kartı başvurusu yapmayı, en az üç adet otomatik ödeme talimatı vermeyi, DASK, hayat sigortası ve konut sigortası yaptırmayı talep eden müşteriler için geçerlidir.

Hesaplı Evim Konut Kredisi Paketi kapsamında, en fazla 1.000.000 TL konut kredisi kullanılabilmektedir. Hesaplı Evim Konut Kredisi Paketi faiz oranları, yeni kredi kullandırımları için geçerli olup, yeniden yapılandırma ve diğer bankalardan kullanılan krediler, bankaya transferi edilen krediler için uygulanmaz.

Konut kredisi vade sayısı yani geri ödeme süresi arttıkça banka tarafından uygulanan faiz miktarı da artmaktadır. Uygulanan min. vade 24 aydır. 24 ay vadeli konut kredisi faiz oranı % 0.80, 120 ay vadeli konut kredisi faiz oranı ise % 0.95'dir. Kredi kullanan müşterilerden hayat sigortası ve satın alınan konutla ilgili her türlü kaza ve doğal afeti kapsayan sigortalar talep edilmektedir. Satın alınan eve Halkbank tarafından ipotek koyulur ve kredi ödemeleri tamamen bitene kadar ipotek kaldırılamaz.

Kaynak: KrediPazarı